4 Kasım 2007 Pazar

Bir aradayken bile özlem var

Bir aradayken bile özlem var




Bir aradayken bile özlem var "Gönül Salıncağı" dizisinde baba-kızı canlandıran Kıraç ile Ayşe Şul Bilgiç, Kelebek'e konuştu.

TRT 1’de ilk bölümü ekrana gelecek olan "Gönül Salıncağı" dizisinde, Kıraç yapımcılığı üstleniyor, sevgilisi Ayşe Şule Bilgiç ise başrolü oynuyor. Kıraç, ilişkilerini "Beraberken birbirimizi özlüyoruz" sözüyle özetliyor.

Öncelikle "Gönül Salıncağı" dizisinin ortaya çıkış öyküsünü öğrenebilir miyiz?

- Ayşe Şule Bilgiç: Benim için öykü yazmak vazgeçilmez bir tutku. Tuttuğum günlükleri ve öyküleri bir kitapta toplamak istiyordum. Kıraç’a hep okuturdum öykülerimi. "Gönül Salıncağı"nın hikayesini ilk anlattığım zaman bana bir şarkı dinletti. Gerçekten öyküyü çok iyi anlatan bir şarkı bulmuştu. O şarkıyla bu öyküyü bir proje haline getirdik. Sonrasında her şey kendiliğinden gelişti.

Kıraç Bey yapımcı olmak nasıl bir duygu?

- Kıraç: İlk defa sette yapımcı olarak bulunuyorum ama şu ana kadar her şey iyigidiyor. Çok da amatör kalmadık, hatta başarılı bir iş çıktı. Dizide güzel bir aşk hikayesi var, toplumun en üst sınıfından en altına kadar herkesin seveceği bir iş /_newsimages/4374998.jpgyaptığımıza inanıyorum.

- A. Şule Bilgiç: Normalde tüm oyuncular ve set görevlileri çalışma saatlerinden şikayetçi olur. Biz sette oyuncunun ve ekibin günde en az sekiz saat uyuyabilmesine dikkat ediyoruz.

Kıraç Bey’in rolü diziye sonradan eklenmiş. Neden Kıraç Bey’e rol verme gereği duyuldu?

- A. Şule Bilgiç: Dizide Gönül’ün, Bayram Ali adında bir babası vardı ve oyuncu arıyorduk. Birdenbire Kıraç’a "Sen oyna" dedim. Kıraç sadece bu işin içerisinde bir yerlerde küçük de olsa olmak istedi. Oyuncu olarak da varım diye bir iddia taşımıyor zaten. Ancak Kıraç, Bayram Ali karakterine kendinden çok şey kattı. Bayram Ali’nin çok uzun sahneleri yok ama her bölümün kilit sahnesinde yer alıyor.

Neden Gönül karakterini oynamayı seçtiniz?

- A. Şule Bilgiç: Gönül içerisinde benden çok şey barındıran ama benden daha fazlasına sahip olan bir kadın. Türk kadınının yüzde 90’nını temsil eden bir karakter. Gönül karakteri, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan teyzenin günümüzdeki modern hali.

İki insanın arasında bir ilişki varken aynı seti paylaşmak doğru mu?

- Kıraç: Biz de fikir ayrılığına düşüyoruz ama bunu özel hayatımızla karıştırmıyoruz. Birbirimizi seviyoruz, bir arada olmak hoşumuza gidiyor. Beraberken bile birbirimizi özlüyoruz.

- A. Şule Bilgiç: Fikir ayrılığına düştüğümüz anlar oluyor ama sonunda ortak noktayı buluyoruz. Kıraç hem


Röportaj: Sinem VURAL Fotoğraflar: SİNAN ÖZBALKAN

sevdiğim adam hem de akıl danıştığım. Onunla aynı projede yer almak çok keyifli.

Nahif bir aşk öyküsü

Şenol Sönmez’in yönetmenliğini üstlendiği Pamela, Umut Temizaş, Erdal Tosun, İskender Doğan gibi başarılı isimlerin de rol aldığı "Gönül Salıncağı" dizisi, pek çok ahlaki değeri unutuyor olduğumuz günümüzde hálá saf, tertemiz, idealist, umut dolu, her şeyini paraya bağlamayan, zorluklardan yılmayan insanların da olduğunu izleyenlere hatırlatan naif bir aşk hikayesini anlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

medyadan

BlogcuZade Master