23 Ocak 2008 Çarşamba

Dilek Hanif defilesi

Paris’te Dilek Hanif defilesi


Erhun GEYİSİ/PARİS, (DHA)

Paris’te Dilek Hanif defilesi Dünyaca ünlü Türk moda tasarımcısı Dilek Hanif’in son kreasyonu, Haute Couture Haftası çerçevesinde modanın başkenti Paris’te sergiledi.

Dünyaca ünlü Türk moda tasarımcısı Dilek Hanif’in son kreasyonu, Haute Couture Haftası çerçevesinde modanın başkenti Paris’te sergiledi.
Paris’in en seçkin kültür ve sanat merkezlerinden birisi olarak gösterilen ‘Palais de Tokyo’da (Tokyo Sarayı) gerçekleştirilen defilede Dilek Hanif, seçkin bir davetli topluluğu önünde 2008 yaz koleksiyonunu sergiledi. Dilek Hanif'in, 20'nci yüzyıl başlarında Osmanlı kültüründen esinlenerek hazırladığı giysilerle, yeni bir dönem başlatan Fransız tasarımcı Paul Poiret’den esinlenerek hazırladığı defilede, turkuaz, mercan, gece mavisi, bakır ve dore gibi renkler ön plana çıktı. Modern ve geleneksel çizgilerin bir arada kullanıldığı kıyafetler, ağır işlemeler ve Osmanlı motifleriyle dikkat çekti.
20 kişilik manken kadrosu tarafından sergilenen kıyafetler büyük ilgi görürken, oturacak yer bulamayan birçok katılımcı, defileyi ayakta da olsa izledi.
Serginin ardından alkış tufanı içinde gözyaşlarına boğulan Dilek Hanif, “Kızım, ‘Anne lütfen bu sefer ağlama’ dedi ama, maalesef kontrol edebildiğim bir şey değil. Çünkü bunun için gerçekten çok fazla emek veriyoruz. Ben ve ekibim, kalpten, gönülden çalışıyoruz. Onun için de böyle duygusal oluyorum” dedi.
Hanif, çalışmalarını yaklaşık 6 aydır sürdürdükleri defilenin, 2004 yılında yine aynı hafta çerçevesinde Paris’te gerçekleştirdiği defileden çok daha büyük bir ilgi gördüğünü ifade ederek, “Çok güzel bir kalabalık vardı. Basından ve Fransa’nın dışından bile gelen çok üst düzey misafir grubu vardı. Onlar tarafından beğenilmesi, alkışlanması, çok doğru yerde, doğru bir şekilde koleksiyonumuzu başarıyla sunduğumuzu gösteriyor” diye konuştu. Hanif, sözlerini, ‘Haute Couture’de Paris bir zirvedir ve bu zirveye geldik. Zannediyorum yüzümüzün akıyla gidiyoruz” diye tamamladı.
Dilek Hanif’in defilesinde Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk’ün yanısıra Erkan Özerman, Tuba Peksayar, Ender Mermerci gibi isimler de katılımcı olarak yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

medyadan

BlogcuZade Master