7 Şubat 2008 Perşembe

Beyazıt Öztürk Röportaj

Olayı yedim bitirdim artık oturaklıyım


Yaşar ÇAKMAK

Olayı yedim bitirdim artık oturaklıyım Beyazıt Öztürk, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda, şimdiye kadar hiç gerçek bir aşk yaşamadığını söyledi.

Beyazıt Öztürk, "Hiç aşık olmadım, öyle büyük bir aşk yaşamadım. Zaten uzun vadeli bir ilişkim de olmadı. Bu arada Özlem Işık'la nişanlandığım haberleri asılsız. Bir tanışmamız, sohbetimiz oldu, ama oralara kadar uzamadı. O işi fazla abartıp, fazla ayyuka çıkardılar ve bir efsane haline geldi. Biriyle nişanlılık dönemine kadar gitseydim, söylerdim."
Bir zamanlar sıkı bir çapkın olan Beyazıt Öztürk, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda, son zamanlardaki sükunetinin nedenini anlattı: "Artık 40’ına yaklaşan bir adamsan, hayatında bir oturaklılık olmak zorunda. Son zamanlarda dışarı çıkmıyorum. Olayı yedim, bitirdim. Gittim, yaşadım, bıraktım. Kaldı ki, beraber olduğun insanı da tehlikeye atıyor, lekeliyorsun. Kendi halinde birini ünlü yapıp hayatını mahvediyorsun!"

Eskişehir’den yeni geldiğin günleri arıyor musun?

- Bunu bana beş sene önce sormuş olsaydın, "Evet" derdim. Çok arada, dönem dönem, bir yerde bir şarkı çalınca gidip geliyorum, gözüm dalıyor, ama artık hayat şekillendi hepimiz için. Mesleğim bu, etim bu, budum bu, çevrem bu ve yaşayacağım şeyler bunlar. Bu saatten sonra Eskişehir’e yerleşip bir şeyler yapmam çok zor.

Sanatçılar arasından görüştüğün, "dostum" diyebileceğin kimse var mı?

- Var. Kubat, Hüseyin Turan, Demet Akbağ, Yavuz Bingöl... Onun dışında çok fazla kişi yok.

Demet’le (Akalın) bir röportaj yapmıştım ve "Ben her programa çıkmıyorum" demişti. Ama sana hiç "Hayır" demiyor. Beyaz Show reytingi yüksek bir program. Sanatçılardan katılım için teklif geliyor mu hiç?

- Demet’ten hiç gelmedi. Demet ne zaman istesek geldi programa ayrıca. Onunla yaptığımız programlar da hep keyifli geçti. Bazı sanatçılar "Daha önce gittim, çok keyifli geçti, bir kere daha gitsem zarar görmem" diyebiliyorlar. Ama para isteyen sanatçılar da oluyor. Bazen kostüm de yaptırabiliyoruz. Bunda bir yanlış görmüyorum. Geliyorsun, fikir satıyorsun. Kanal para kazanıyor, yapım kazanıyor, sen de bundan üç, beş bir şey kazanabilirsin. 12 senelik Beyaz Show tarihinde Türkler’den dört ya da beş kişiye bedel ödemişizdir. Yurt dışından gelenlere tabii ki ödüyorsunuz.

Türkiye’de kimlere para ödediniz? İbrahim Tatlıses olabilir mi mesela?

- İbrahim Ağabey’den hiç böyle bir talep olmadı. Bir, iki kişiden oldu ama isim vermem.

"Sezen Aksu gelsin" dedin, geldi...

- Sezen (Aksu), böyle bir şey talep etmediği gibi yapılabilecek en güzel şeyi yaptı bana. Programdan iki gün önce yanına gitmiştim. Benim dört senelik talebimden sonra, "Tamam gelirim" demişti. Mini bir toplantı yaptık. Yaşar Gaga, ben ve Sezen Aksu. Ne konuşacağımızı sordum program akışında, "Ne istiyorsan konuşuruz Beyaz, bunları burada konuşmayalım" dedi. Zaten ben edebimle bu işi yapan bir adamım, girilecek girilmeyecek konuları biliyorum. Benimki de bir röportaj. Ondan dolayı ayarımı biliyorum ama karşı tarafın bu kadar açık ve net olması çok güzel bir şey. Programda da öyle söyledi. O rahatlık programı uçurdu. Öteki türlü kasıyorsun çünkü. Zülfü Ağabey’in (Livaneli) programı da güzeldi mesela.

Beyaz sıkı bir çapkındı. Buna rağmen genelde yakalanmamayı da beceriyorsun? Nasıl oluyor?

- Bunun adını "çapkınlık" koymak istemiyorum. Siz koyabilirsiniz, istediğiniz ismi verebilirsiniz, ama beş sene önce hayatıma biraz çeki düzen vermem gerektiğine karar verdim. İşim yerinde, konumum yerinde, seviliyorum. Ama /_newsimages/4928685.jpgdevamlı çapkınlık, devamlı gezip tozmaya devam edince, "zıpır çocuk, çapkın çocuk" diyorlar. Artık 40 yaşına yaklaşan bir adamsan, hayatında bir oturaklılık olmak zorunda. O yüzden dışarı çıkmamaya başladım. Olayı yedim, bitirdim. Gittim, yaşadım, bıraktım. Şu saatte şu kapıda şunlar var, şu saatte şurada şu muhabbet var öğrendim. Uzun ilişkilerim, kısa ilişkilerim oldu. Hayatta herkes bir arayış içinde ama mesleğimden dolayı göz önünde yaşamamam gerektiğini öğrendim. Sadece benim için değil, beraber olduğum insanı da tehlikeye atıyor, onu da lekeliyorum. Karşındaki bir devlet memuruysa ya da bankacıysa, bilmem neyse, ardında ünlü biri bırakıp onun hayatını da mahvetmiş oluyorsun. Hayatın boyunca onun hayatına sahip çıkıyor musun, hayır! "Hoşçakal" diyorsun! Bunları anladım. Artık yaşım 39 oldu.

Evlilik düşüncesi var mı?

- Benim işim, evlilik kadar büyük bir sorumluluk. Evlendiğim anda o tarafa gitmem lazım. Yani kendimi geri çekmeliyim. Şu anda da aklımın ucuna gelmiyor açıkçası.

Zaman zaman "Şunu da yapsaydım" dediğin şeyler oldu mu?

- Benim en büyük eksikliğim İngilizce. Dünyayı gezmek isterdim. Maddi imkanım var ama yurtdışına çok fazla çıkmıyorum. Az İngilizce bildiğim için çekiniyorum.

Yıllar önce Tarkan talk show’lara katılmayacağını açıkladı, neden sence?

- O açıklamanın öyle olmadığını öğrendik biz. Bu sene de yeni bir kampanya başlattık "Tarkan gelsin" diye. Vallahi isterim canlı yayında konuğum olsun. İstediği her şeyi konuşabiliriz, konser verir, dilediği her şeyi yapabilir. Bir kere olsun ağırlamayı çok isterim.

Ben hiç aşık olmadım

Aşık oldun mu hiç?

- Olmadım ya! Öyle bir aşk yaşamadım. Zaten uzun vadeli bir ilişkim olmamıştı.

"Havaalanı" dizisinde oynayan Özlem Işık ile birlikte olduğun, hatta ilişkinin nişanlanmaya kadar ilerlediği kulağıma gelmişti...

- Öyle bir yere kadar gitmedi. Bir tanışmamız, sohbetimiz oldu, ama oralara kadar uzamadı. O işi fazla abartıp, fazla ayyuka çıkardılar ve bir efsane haline geldi. Ama öyle bir durumumuz olmadı. Ona bakarsan Bursa’da öğretmen birisi de varmış. Yazılıp çiziliyor böyle şeyler. Ben birisiyle nişanlılık dönemine kadar gitseydim, söylerdim.

hurriyet.com.tr

1 yorum:

  1. beyazı çooook seviyorum fena komik her cumayı iple çekiyorum bitene kadar uyumuyorum bitmesinide istemiyorum

    YanıtlaSil

medyadan

BlogcuZade Master