13 Ekim 2007 Cumartesi

Bayramda Ünlülere Maliye Kıskacı

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, Oluşturduğu 67 Kişilik Özel Bir Ekiple Antalya'daki Ünlü Sanatçıların Sahne Aldığı 5 Yıldızlı Oteller ile Restoran ve Barları Kıskaç Altına Aldı. 33 Ayrı Ekip ile Otellerde Denetlemelerde Bulunan Ekipler İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Sibel Can, Bülent Ersoy Gibi Ünlü Sanatçıları da Takibe Aldı.

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, oluşturduğu 67 kişilik özel bir ekiple Antalya'daki ünlü sanatçıların sahne aldığı 5 yıldızlı oteller ile restoran ve barları kıskaç altına aldı. 33 ayrı ekip ile otellerde denetlemelerde bulunan ekipler İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Sibel Can, Bülent Ersoy gibi ünlü sanatçıları da takibe aldı.


Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, 67 kişiden oluşan 33 ekip ile 5 yıldızlı oteller, restoran ve barları denetlemek için Defterdarlık binası bahçesinde toplandı. Denetmenlerin başında bulunan Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, 10 maliye aracı ile denetim yapacak ekipleri, "Sizden bol bol hasılat bekliyorum. Yolunuz açık olsun" diye uğurladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sütçü, "Türkiye'nin denetim konusunda en iyi ekibi ile çalışıyoruz. Bayram süresinde büyük bütçeler ile farklı programlar

düzenliyorlar. Bu programlar çerçevesinde İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Hülya Avşar, Bülent Ersoy, Seda Sayan, Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçılar Antalya'da konser veriyor. Otellere ve işletmelere yönelik olmak üzere 2 türlü denetim uyguluyoruz. Ünlü sanatçıları da ayrıca takibe aldık. Onları da denetleyeceğiz. Bayram süresince faturasız ve vergisiz bir eğlence olmayacak. Sanatçılarımız da vergi konusunda oldukça duyarlı. Onlara bu duyarlılıklarından d olayı teşekkür ediyorum."dedi. Açıklamaların ardından

33 ekipten oluşan denetimciler Belek, Kemer ve Kundu bölgelerinde bulunan oteller denetlediler. İlk olarak Ebru Gündeş'in sahne aldığı otelin kayıtlarını inceleyen maliye ekipleri ünlü sanatçının beyanı hakkında bilgi vermedi. Vergi denetimlerini olumlu karşıladıklarını söyleyen Lares Park Otel Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Güllü, "Bu tür denetimlerin her zaman yapılması gerek. Denetim memurları da işlerini çok iyi yapıyorlar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizi verdiğimiz vergiler güçlendiriyor.

Vergiden hiçbir zaman kaçmadık" dedi.

Bir otel de sahne alan ve özel bir kanalda yayınlanan pop star yarışmasına katılan sanatçı Jale ise, "Denetimlerden hiç korkmuyoruz. Vergi kutsaldır bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı ve daha duyarlı olmalı. Vergi denetimi yapılırken hiç çekinmedim" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

medyadan

BlogcuZade Master